VORES HISTORIE STARTER I ÅR 1885.

CHRISTIAN ANDERSEN FORRETNINGENS GRUNDLÆGGER

1885 var året hvor en ung nyboderdreng, guldsmed Christian Andersen besluttede at tage "på valsen", at drage Europa rundt som naver. Men han nåede ikke længere end til Roskilde, hvor han mødte han en sød ung pige Anna Enig, og han glemte alt om sit ønske om at fortsætte som "farende svend".

De blev gift, og i 1891 startede de Guldsmed Andersen i Karen Olsdatter Stræde 7. "Tosset rad, at åbne butik i det skumle stræde, og så endda guldsmedebutik,- det går aldrig" sagde byens borgere. Men det gik, og endda så godt, at den ligger der endnu.

BUTIKKEN I KAREN OLSDATTER STRÆDE 7

Desværre begyndte hans helbred at vakle så meget, at han i 1923 bad sin nevø guldsmed Willy D. Enig om at  komme til Roskilde for at  assistere ham i forretningen og på værkstedet. Christian Andersen døde i 1938 blot 72 år gammel. 

GULDSMED WILLY D. ENIG 2. GENERATION.

Willy D. Enig var udlært guldsmed, arbejdede og boede i København, til han i 1923 kom til Roskilde for at hjælpe sin onkel under hans sygdom.

I 1926 blev de kompagnoner, og fik ændret navnet til "Andersen & Enig".

I 1935 fik Willy D. Enig en søn Carl-Christian Enig. 

GULDSMED CARL-CHRISTIAN ENIG 3. GENERATION. HER SES HAN PÅ VÆRKSTEDET.

Carl-Christian Enig blev uddannet som guldsmed hos Jørgen Larsen i København. Efter endt uddannelse i 1956 gik han ind i familiefirmaet, hvor han glædede sig til at arbejde sammen med sin far. Efter blot 7 år i firmaet, havde han den store sorg at miste sin far.  

I 2006 efter sit 50-års jubilæum valgte Carl-Christian Enig at trække sig tilbage, og nyde livet som pensionist. 

GULDSMED HENRIK ENIG 4. GENERATION.

I 1991 ved firmaets 100 års jubilæum valgte Carl-Christian Enig´s søn Henrik Enig at starte i firmaet. Han var endnu ikke udlært, og startede derfor som lærling på det gamle guldsmedeværksted, hvor han stadig er. 

Alle 4 generationer har fået tildelt højeste karakter samt medalje for deres svendestykke, og det viser at det håndværksmæssige arbejde altid har været i orden. 

BUTIKKEN SOM DEN SER UD IDAG.

Men firmaet er ikke kun et værksted, det er også en velfungerende butik, hvor bl.a. Henrik's kone Pia Enig arbejder. Trods forskelligheden mellem forretning og værksted, går samarbejdet strygende, fordi begge er enige om, at sætte kunderne i fokus.

Det er en forretning, hvor man er med på alt det nye, og med et veluddannet personale, der sætter smilet og friskheden i højsæde, gør man alt for at skaffe netop det, som kunden ønsker.

Vi har et bredt udvalg indenfor guld og sølv smykker, forlovelsesringe, bestik, dåbsartikler og Georg Jensen. Vi importerer selv smykker, og designer og fremstiller selv forskellige smykkeserier. 

Den korte vej mellem butik og værksted giver også kunden en større tryghed, samt giver muligheder for en bedre vejledning ved reparationer og ved fremstilling at specielle ting, hvor vi gerne laver nogle skitser, som kan bane vejen for det helt perfekte resultat.

Det sidste nye er denne web-shop, som vi håber I finder interessant, og med gode varer.